موشک بالستیک ضد کشتی قدر

سخنگوی حوثی‌ها: با یک موشک بالستیک جدید، به یک کشتی در دریای عرب حمله کردیم

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۵

یحیی سریع، سخنگوی حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن، روز سه‌شنبه ۵ تیر، با پذیرش مسئولیت حمله به یک کشتی باری در دریای عرب در روز دوشنبه ۴ تیر، اعلام کرد که در این حمله از یک موشک بالستیک جدید استفاده شده است.

مرکز اطلاعات دریایی مشترک دریای سرخ و خلیج عدن روز دوشنبه اعلام کرد کشتی ام‌اس‌سی سارا وی (MSC Sarah V)، با پرچم لیبریا در دریای عرب هدف یک حمله موشکی قرار گرفت اما موشک شلیک شده به این کشتی اصابت نکرد.

این سازمان گفت که این کشتی به احتمال زیاد به‌دلیل داشتن ارتباط با اسرائیلی‌ها هدف قرار گرفته است.

عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرده است که خدمه این کشتی سالم هستند و کشتی نیز که در فاصله ۲۴۶ مایل دریایی نیشتون یمن در حال حرکت بود، به سمت بندر بعدی خود می‌رود.

یحیی سریع، سخنگوی حوثی‌ها نیز این کشتی را اسرائیلی خواند، اما گفت که موشک به‌طور دقیق و مستقیم به کشتی اصابت کرده است.

او به مشخصات موشک جدیدی که حوثی‌ها از آن استفاده کردند و یا منبع تامین آن اشاره‌ای نکرد.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، روز چهارشنبه ۹ خرداد خبر داد که جمهوری اسلامی موشک بالستیک ضد کشتی «قدر» را در اختیار حوثی‌ها در یمن قرار داده است.

تسنیم نوشت: «اولین موشک بالستیک دریایی ایران با نام قدر، توسط حسن طهرانی مقدم ساخته شد و حالا پس از گذشت چندین سال، همین فناوری در اختیار حوثی‌ها قرار گرفته است.»

غرب جمهوری اسلامی را متهم می‌کند که با تامین تسلیحاتی حوثی‌ها قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نقض می‌کند و امنیت منطقه و کشتی‌رانی بین‌المللی در آب‌های آزاد را به خطر انداخته است.

مقام‌های جمهوری اسلامی که به‌طور معمول ارسال اسلحه به یمن را تکذیب می‌کردند، گزارش تسنیم در مورد قرار دادن موشک بالستیک ضد کشتی قدر به حوثی‌ها را تایید کردند.

حوثی‌ها حملات پهپادی و موشکی خود به کشتی‌ها در خلیج عدن و دریای سرخ را از ماه نوامبر و به نام همبستگی با مردم فلسطین در غزه آغاز کردند. در جریان حملات حوثی‌ها، دو کشتی غرق شدند، یک کشتی توقیف شد و سه دریانورد کشته شدند.

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون، روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد خبر داد که حوثی‌ها از زمان آغاز حملات خود تا کنون حدود ۱۹۰ حمله انجام داده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
خبر

شنیداری

پادکست‌ها