گیدون سعار، وزیر امور خارجه اسرائیل، در نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا، مالت، ۱۵ آذر

وزیر خارجه اسرائیل: تصور کنید اگر جمهوری اسلامی به سلاح اتمی دست یابد چه می‌کند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۵

گیدون سعار، وزیر امور خارجه اسرائیل، پنج‌شنبه ۱۵ آذر دستیابی احتمالی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای را «وحشتناک» خواند و گفت این احتمالا آخرین فرصت جامعه جهانی برای جلوگیری از وقوع چنین رویدادی است.

سعار در جریان سخنرانی خود در نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا در مالت هشدار داد که دستیابی حکومت ایران به تسلیحات هسته‌ای، صلح و امنیت را نه تنها در خاورمیانه بلکه در سراسر جهان به مخاطره خواهد انداخت.

او با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی طی یک سال گذشته، از جمله دو حمله مستقیم به اسرائیل، افزود مقام‌های حکومت ایران به‌طور علنی از هدف خود برای نابودی اسرائیل سخن می‌گویند.

سعار افزود: «اگر این چیزی است که آن‌ها در سال گذشته بدون چتر تسلیحات هسته‌ای انجام داده‌اند، تصور کنید اگر سلاح هسته‌ای به دست آورند، چه خواهند کرد.»

دیدار علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای حکومت ایران، ۲۱ خرداد ۱۴۰۲

بر اساس آخرین گزارش‌ محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی به آژانس اطلاع داده قصد دارد سانتریفیوژهای بیشتری برای غنی‌سازی اورانیوم در تاسیسات هسته‌ای فردو و نطنز نصب کند.

شورای حکام آژانس بین‌المللی اول آذر به پیشنهاد بریتانیا، فرانسه و آلمان، قطعنامه‌ای علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به تصویب رساند که خشم مقام‌های حکومت ایران را برانگیخت.

این قطعنامه بر لزوم همکاری فوری تهران با آژانس بین‎‌المللی انرژی اتمی تاکید دارد. در این قطعنامه همچنین از رافائل گروسی، مدیر کل آژانس، خواسته شده گزارشی جامع از روند برنامه هسته‌ای حکومت ایران تهیه کند.

وزیر امور خارجه اسرائیل در ادامه اظهارات خود در نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا، از گروه‌های مسلح مورد حمایت جمهوری اسلامی در غزه، یمن و لبنان به‌عنوان «حکومت‌های تروریستی» نام برد و گفت حکومت ایران پدیده‌ای جدید را در خاورمیانه به وجود آورده، که «جهان پیش‌تر آن را نمی‌شناخت».

او افزود گروه‌های نیابتی ایران با سازمان‌های تروریستی که در گذشته مطرح بودند، متفاوت هستند و این گروه‌ها «زیرساخت‌های نظامی قابل توجهی می‌سازند که بیشتر شبیه به ارتش‌هاست تا سازمان‌ها».

به گفته سعار، زرادخانه موشکی حزب‌الله پیش از آغاز مناقشه کنونی «تقریبا بزرگ‎‌تر از هر کشور دیگری در جهان بود» و حوثی‌ها نیز به‌عنوان یک حکومت «تروریستی دزدان دریایی»، در بیش از یک سال گذشته، تجارت جهانی و حمل‌ونقل دریایی را در دریای سرخ هدف گرفته‌اند.

وزیر امور خارجه اسرائیل تاکید کرد وجه مشترک همه این گروه‌ها این است که از سوی جمهوری اسلامی «پشتیبانی، تامین مالی، آموزش و اداره می‌شوند».

تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین و حزب‌الله لبنان، صنعا، ۹ آذر

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیری‌های شدید و مرگبار در طول بیش از یک سال گذشته، منطقه را به بی‌ثباتی کشانده است.

سعار در سخنرانی خود در مالت گفت اسرائیل در حالی در مناقشه اخیر از سوی جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن هدف قرار گرفته که با بسیاری از آن‌ها مرز مشترک ندارد.

او حکومت ایران را «سر اختاپوسی» خواند که در سراسر خاورمیانه بی‌ثباتی ایجاد می‌کند و به صلح و امنیت در منطقه آسیب می‌زند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها