جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده و سرگئی مارچنکو، وزیر دارایی اوکراین- ۲۳ اکتبر ۲۰۲۴، واشینگتن

آمریکا سهم ۲۰ میلیارد دلاری خود از وامی ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین را پرداخت

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۰

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده سه‌شنبه، ۲۰ آذر اعلام کرد که سهم ۲۰ میلیارد دلاری ایالات متحده از وام ۵۰ میلیارد دلاری گروه هفت برای اوکراین، به یک صندوق واسطه بانک جهانی برای کمک‌های اقتصادی و مالی به این کشور جنگ‌زده منتقل شده است.

وزارت خزانه داری گفت که این پرداخت عمل به تعهدی است که واشینگتن در ماه اکتبر در هماهنگی با اتحادیه اروپا برای ارائه ۲۰ میلیارد دلار کمک با پشتیبانی دارایی‌های مستقل مسدود شده روسیه در کنار وام‌های کوچک‌تر از بریتانیا، کانادا و ژاپن برای کمک به این کشور در مبارزه با تهاجم روسیه داده بود.

پرداخت این وام قبل از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب در ماه ژانویه، با هدف محافظت از این مبلغ و جلوگیری از بازگرداندن آن از سوی دولت جدید آمریکا انجام شده است.

ترامپ از اینکه ایالات متحده به گفته او بیش از حد به اوکراین کمک می‌کند انتقاد کرده و گفته است که به‌سرعت به جنگ پایان خواهد داد، بدون اینکه مشخص کند این کار را چگونه انجام خواهد داد.

این اعتبار ۵۰ میلیارد دلاری به مدت ۳۰ سال با سود حاصل از حدود ۳۰۰ میلیارد دلار دارایی مسدود شده روسیه پرداخت خواههد شد. کشورهای عضو گروه هفت ماه‌ها در مورد این طرح بحث کردند و در ماه اکتبر، قبل از انتخاب ترامپ، بر سر شرایط آن به توافق رسیدند.

دولت بایدن در ابتدا به‌دنبال تقسیم وام ۲۰ میلیارد دلاری به دو بخش ده میلیارد دلاری برای کمک‌های نظامی و اقتصادی بود. ارائه کمک نظامی نیازمند تایید کنگره است که با توجه به اینکه جمهوری‌خواهان کنترل آن را در دست گرفته‌اند، امری دشوار به نظر می‌رسید. اکنون با انتقال این مبلغ، کاخ سفید کل۲۰ میلیارد دلار را به اهداف غیرنظامی اختصاص داده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت که این وجوه به صندوق جدید بانک جهانی به نام تسهیل منابع برای سرمایه‌گذاری در تقویت صندوق واسطه مالی اوکراین (FORTIS Ukraine FIF) منتقل شده است.

هیات مدیره وام‌دهنده جهانی ایجاد این صندوق را در ماه اکتبر تصویب کرد و تنها یک کشور، روسیه، با آن مخالفت کرد.

این بانک که منشور آن مانع از رسیدگی به هرگونه کمک نظامی می‌شود، یک صندوق واسطه بشردوستانه و اقتصادی مشابه را برای افغانستان اداره کرده است.

یک مقام وزارت خزانه‌داری به رویترز گفت که جانت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، شخصا بر کارکنانی نظارت می‌کرد که کار انتقال ۲۰ میلیارد دلار به صندوق بانک جهانی را انجام می‌دادند.

یلن در بیانیه‌ای گفت: «این وجوه، که از سود دارایی‌های مسدود‌شده روسیه به دست آمده، به اوکراین در دفاع از خود در برابر یک جنگ تجاوزکارانه بی‌دلیل کمک می‌کند.»

او افزود: «۵۰ میلیارد دلاری که در مجموع از سوی گروه هفت از طریق این ابتکار ارائه می‌شود، کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که اوکراین منابع مورد نیاز برای حفظ خدمات اورژانس، بیمارستان‌ها و دیگر ارکان مقاومت شجاعانه خود را دارد.»

افزایش قدرت دلار آمریکا از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات پنجم نوامبر، مبلغ دلاری وام را اندکی کاهش داده است. بر اساس توافق گروه هفت، اتحادیه اروپا ۱۹.۱ میلیارد دلار، کانادا ۳.۵۲ میلیارد دلار، بریتانیا ۲.۸۸ میلیارد دلار و ژاپن ۳.۱۱ میلیارد دلار به اوکراین ارائه خواهند کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبر
چند چند

شنیداری

پادکست‌ها