کشف کاپتاگون مخفی شده در محموله انار در جده؛ کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس مقصد اصلی ماده مخدر کاپتاگون هستند

کشف انبار مواد مخدر کاپتاگون در لشکر ماهر، برادر بشار اسد

جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۲۳

چند رسانه بین‌المللی از جمله رویترز از کشف ذخایر مواد مخدر کاپتاگون در سوریه پس از سقوط رژیم بشار اسد خبر دادند که می‌تواند دخالت حکومت او را در ساخت و توزیع مواد مخدر نشان دهد.

خبرگزاری رویترز نوشت که انتقال و توزیع کاپتاگون در سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ در سوریه و لبنان حدود ۲/۴ میلیارد دلار در سال درآمد داشته است.

چهارشنبه ۱۲ آذر، ویدیویی از یک انبار کاپتاگون در سوریه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

سی‌ان‌ان نوشت که این انبار بزرگ در مقر یک لشکر نظامی در نزدیکی دمشق قرار دارد که به وسیله ماهر،‌ برادر بشار اسد،‌ فرماندهی می‌شد.

پیش از آن، العربیه از کشف هزاران قرص کاپتاگون در پایگاه هوایی المزه در جنوب دمشق خبر داده بود.

دو سال پیش نیز پژوهشکده آمریکایی نیولاینز در گزارشی خبر داد که بلندپایه‌ترین مقام‌های دولت سوریه، از جمله ماهر اسد،‌ در تولید و قاچاق ماده مخدر کاپتاگون دست دارند.

کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس مقصد اصلی ماده مخدر کاپتاگون هستند.

واشینگتن پست در گزارشی در این باره نوشت که حلقه واسط در زنجیره توزیع کاپتاگون در کشورهای حاشیه خلیج فارس، شبه‌‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی‌اند.

مقامات اردن نیز پیش از این بارها از جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از سوریه به این کشور خبر داده‌اند.

هفته گذشته مخالفان اسد توانستند کارخانه‌های اصلی تولید کاپتاگون را در مناطق ساحلی سوریه، استان مرکزی حمص و دمشق و حومه آن تسخیر کنند.

ابومحمد جولانی که اکنون از نام واقعی خود احمد الشرع استفاده می‌کند و فرمانده مخالفان سوری حاکم بر پایتخت سوریه است، روز یک‌شنبه در دمشق گفته بود این کشور به «منبع اصلی کاپتاگون در جهان تبدیل شده اما اکنون به لطف خداوند متعال در حال پاک‌سازی است.»

نیکلاس کروهلی، تحلیلگر امنیت خاورمیانه که پیش از این گزارشی درباره کاپتاگون و امنیت مرزی نوشته است، در مصاحبه با روزنامه نشنال پیش‌بینی کرده که توقف جریان صادرات کاپتاگون برای مدت طولانی ادامه نخواهد داشت.

او گفته است که نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی در عراق از فرصت خلاء پیش آمده استفاده خواهند کرد تا تولید و صادرات این ماده مخدر را از سر بگیرند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا سال گذشته شش نفر از جمله سامر کمال اسد و وسیم بدیع اسد، دو پسر‌عموی بشار اسد را به دلیل دست داشتن در تولید یا صادرات کاپتاگون تحریم کرده بود.

سمافور و برخی رسانه‌های دیگر نوشته‌اند که برخی از نیروهای حماس هنگام حمله هفتم اکتبر از کاپتاگون استفاده کرده‌اند که «بر میزان و شدت جنایت آن‌ها» تاثیر گذاشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
نگاهی به رویدادهای مهم ورزشی ۲۰۲۴

شنیداری

پادکست‌ها