سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی درباره پرونده قضایی پرستو احمدی، خواننده، آزادی بابک زنجانی و ممنوعالخروجی ترانه علیدوستی اطلاعاتی ارائه داد. او گفت علیدوستی از پرواز با هواپیما منع نشده است.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی سهشنبه ۱۱ دی در نشستی خبری گفت اخباری که در فضای مجازی درباره ممنوعیت علیدوستی از پرواز منتشر شده، صحت ندارد و افزود: «اصولا ما مجازاتی به نام ممنوعپروازی نداریم.»
جهانگیر درباره مسدود شدن کارت ملی این بازیگر گفت در این خصوص از سازمان ثبت احوال استعلام گرفته و کارت ملی علیدوستی «هیچ محدودیتی ندارد».
او افزود که اگر علیدوستی یا هرکسی در این زمینه مشکلی دارد مراجعه و شکایت کند تا پیگیری شود.
خبر ممنوعیت پرواز ترانه علیدوستی را مینا اکبری، فیلمساز، روز هفتم دی اعلام کرد و در ایکس نوشت این بازیگر سینما و تئاتر قصد داشت با دخترش به قشم سفر کند اما فهمیده کد ملیاش برای تمامی پروازهای داخلی و خارجی مسدود شده است.
دو روز بعد، زهرا مینویی، وکیل علیدوستی، گفت هیچ نهادی مسئولیت محرومیت از پرواز او را بر عهده نمیگیرد و افزود که همچنین نام این بازیگر از سال ۱۴۰۱ در تمامی دفترخانههای اسناد رسمی در فهرست افراد ممنوع از معامله ثبت شده است.
علیدوستی آبان ۱۴۰۱ در پی حمایت از جنبش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت و دی همان سال با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.
این بازیگر مخالف حجاب اجباری، پس از آزادی در مقابل زندان اوین بار دیگر به حجاب تحمیل شده از سوی جمهوری اسلامی تن نداد و روسری سر نکرد.
علیدوستی حدود شش ماه پس از آزادی از زندان، به یک بیماری مبتلا شد که در آن سیستم ایمنی به برخی داروها بهطور غیرعادی واکنش نشان میدهد و باعث ایجاد علائم متعددی مانند تب، ناهنجاریهای خونی و التهاب اعضا در سراسر بدن میشود.
پروندههای باز پرستو احمدی، الهه محمدی و نیلوفر حامدی
سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی در بخش دیگری از نشست خبری خود با اشاره به پرونده قضایی تشکیلشده برای پرستو احمدی، کنسرت مجازی این خواننده، نوازنده و آهنگساز را «هنجارشکنی» خواند.
جهانگیر افزود که تحقیقات برای شناسایی «عوامل پشت صحنه» این کنسرت ادامه دارد.
ششم دی اعلام شد کاروانسرای تاریخی دیر گچین قم پلمب، مدیر این کاروانسرا به دادگاه معرفی شده و دو مقام میراث فرهنگی قم نیز برکنار شدهاند.
احمدی به همراه گروهی از هنرمندان از جمله احسان بیرقدار، سهیل فقیهنصیری، امین طاهری و امیرعلی پیرنیا شامگاه ۲۱ آذر کنسرتی را بدون حجاب اجباری با نام «کنسرت کاروانسرا» یا «کنسرت فرضی»اجرا و آن را در یوتیوب پخش کرد.
این گروه پس از اجرا با پرونده قضایی مواجه شد و اعضایش دستگیر شدند. آنها بامداد ۲۵ آذر به صورت موقت آزاد شدند.
احمدی و نوازندگان این رویداد، دوشنبه سوم دی در دادسرای ناحیه ۳۸ امنیت اخلاقی تهران تفهیم اتهام و پس از تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
اصغر جهانگیر در نشست خبری یازدهم دی خود گفت محل کنسرت قم بوده و برای همین پرونده از دادسرای امنیت اخلاقی تهران به دادگستری این شهر منتقل شده است.
سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی در بخشی دیگر از این نشست به پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو روزنامهنگار بازداشت شده در جریان جنبش مهسا ژینا امینی، اشاره کرد و گفت آنها اکنون آزاد و منتظر نتیجه «درخواست عفو خود» هستند.
جهانگیر پیشتر و در اواخر مهر امسال گفته بود محمدی و حامدی هر کدام پنج سال حبس قابل اجرا دارند که پرونده آنها جهت اجرای احکام به مراجع مربوطه ارسال شده تا حکم نهایی اجرا شود.
به گفته او، آنها بهخاطر «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی ضد امنیت کشور» به ترتیب به یک و پنج سال حبس محکوم اما در دادگاه تجدیدنظر از اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» تبرئه شدند.
اواخر دی سال گذشته، الهه محمدی و نیلوفر حامدی هرکدام با تودیع وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی و پس از حدود ۱۶ ماه، موقتا از زندان اوین آزاد شدند.
نیروهای حکومتی در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ نیلوفر حامدی را به دلیل گزارشگری درباره وضعیت مهسا ژینا امینی از بیمارستان، در خانهاش بازداشت کردند.
یک هفته بعد هم الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن به دلیل انتشار گزارشهایی از مراسم خاکسپاری مهسا امینی در شهر سقز بازداشت شد.
تکذیب آزادی بابک زنجانی و آخرین خبر از پرونده تتلو
سخنگوی قوه قضاییه در این نشست درباره امیرحسین مقصودلو، خواننده مشهور به «امیر تتلو»، گفت او دو پرونده داشت و افزود در یکی از آنها به اتهام «تشویق به فساد و فحشا» به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد که حکم در حال اجراست.
به گفته سخنگوی قوه قضاییه، تتلو در پرونده دیگر به اتهام «توهین به مقدسات» به پنج سال حبس محکوم شده بود که پس از فرجامخواهی، این حکم در دیوان عالی نقض شد.
او گفت در حال حاضر این پرونده به شعبه همعرض دادگاه کیفری ارجاع شده که در «موعد انشاء رای» است.
روز هشتم دی روزنامه اعتماد در گزارشی درباره وضعیت تتلو نوشت او مدتی قبل از زندان تهران بزرگ درخواست مرخصی کرد و مسئولان زندان نیز با درخواستش موافقت کردهاند.
جهانگیر همچنین به موضوع آزادی بابک زنجانی، متهم ردیف اول بزرگترین پرونده فساد نفتی در تاریخ ایران، اشاره کرد و گفت او آزاد نشده و در مرخصی هم به سر نمیبرد.
نهم دی وکیل بابک زنجانی تصویری از بابک زنجانی منتشر کرد که به نظر میرسید خبر از آزادی او دارد.
اردیبهشت ماه امسال جهانگیر گفته بود حکم اعدام زنجانی به دلیل «همکاری و رد مال» با موافقت علی خامنهای، به ۲۰ سال حبس تبدیل شد که بخشی از حبس را تحمل کرده و بخشی از حبس هم در حال تحمل است.
پس از اعلام این خبر، مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت بدهی او به شرکت نفت صفر شده است. بدهی بابک زنجانی در زمان بازداشت به قیمت امروز چیزی حدود ۱۶۸ هزار میلیارد تومان بود.
پرونده بابک زنجانی یکی از طولانیترین و البته سنگینترین پروندههای فساد مالی و سیاسی در جمهوری اسلامی است.
بابک زنجانی در حالی از سوی علی خامنهای عفو شد، که در پروندههای مشابه اما سبکتر مانند شرکت امیرمنصور آریا، مشهور به اختلاس سه هزار میلیاردی، مهآفرید امیرخسروی اعدام شد.
حتی متهمان اقتصادی با مبالغ بسیار کمتر، مانند وحید مظلومین که جمهوری اسلامی به او لقب سلطان سکه داده بود، اعدام شدند.